torek, 22. julij 2014

Nepričakovano


Osamljeno mestece sredi Jadrana. Stopnice in še več stopnic, ki strmo vijugajo med kamnitimi hišami z lesenimi polkenci. Visoko, še više, do gradu. Samostan z nunami, ki ne smejo imeti stikov z okolico, skriti botanični vrtovi, domačna restavracija na terasi nad glavnim trgom pod krošnjami dreves, polnjeni kalamari, sproščen pogovor in za nameček večerni koncert pred katedralo. Skriti dragulj. Šibenik.

2 komentarja:

  1. Strinjam se s tabo... Šibenik je res skriti dragulj v Dalmaciji. Sama preživim po dva meseca tu doli (res 6km pred Šibenikom) ampak vseeno. Skriti smo v zalivu srednje Dalmacije in kot da nas nihče noče najti. Dobro in tako domače se počutim. Vedno pravim, da grem domov iz morja v Novo mesto in konec junija domov v Srimo zraven Šibenika, pa čeprav sem pristna novomeščanka. Lepo je, da še nekdo opazi in ceni mir in lepoto kraja. čao

    OdgovoriIzbriši
  2. Morda ni tako zelo obljuden, ker je šele pred dvema letoma dobil plažo. Pred tem so se domačini hodili kopat s trajektom na sosednji otok. To turistom očitno ni pasalo.Morda bo od sedaj dalje drugače. Vsekakor predivno.

    OdgovoriIzbriši