sobota, 12. januar 2013

Boginja pozabe


Obstaja boginja spomina, Mnemosina, ne pa tudi boginja pozabe. Pa bi morala, kajti to sta sestri dvojčici, sestrski sili, ki hodita z nami vštric, vsaka na eni strani, in se prepirata za nadvlado nad nami in tem, kar smo, vse do zadnjega dne.
 - Richard Holmes, A Meander Through Memory and Forgetting

Vse, kar se nam zgodi na poti življenja, ima svojo težo in je tu zato, da se iz tega kaj pametnega naučimo. Vsi ljudje, ki jih srečamo, so naši učitelji; v dobrem in slabem. A vsakdo od nas si včasih želi, da se nam nekatere reči ne bi nikoli pripetile ali pa da nekaterih ljudi ne bi nikoli spoznali. Četudi bi bili zato prikrajšani za marsikatero spoznanje.

Boginja pozabe, pakaži svojo moč.

6 komentarjev:

 1. Auč!
  Želim ti, da bi čimprej pozabila...

  OdgovoriIzbriši
 2. Iz tvojih ust v božja ušesa. :)

  Hvala.

  OdgovoriIzbriši
 3. nooooo, nikoli pozabiti.
  pomiriti se s seboj v smislu odložiti v predal, ki je itak poln starih plačanih pomečkanih računov, v vrečko za smeti, zakopati pod kaktus, podariti RKju...skratka odj.... je bolj tricky ampak higijenično ( če govorimo o ljudeh)

  OdgovoriIzbriši
 4. ej, Sandra ...

  ... vsi Te samo bogatijo, pustijo izkušnjo v času, pripravijo te na pot. Veseli se napornejših, slabih, posebej podležev, ti Te lahko zgolj pozitivno presenetijo - to pa tudi nekaj šteje!
  Želim ti kofetasto leto - kratko in močno!

  lp, b

  OdgovoriIzbriši
 5. Pozaba je velika črna luknja brez dna, v katero strmoglavi vsak spomin. hmmmmm; treba se je spominjati, ne da bi skelelo, bolelo.


  naj te tvoja boginja (spomina ali pozabe) čuva!

  OdgovoriIzbriši
 6. Sem vesela, da ste. Hvala . . . vsakemu posebej.

  OdgovoriIzbriši