petek, 16. marec 2012

Med zvezdami

PhotoShake
PhotoShake
PhotoShake
Seveda, ne zgledam nič kaj šik, ampak nekaterih spodrsljajev si natakarji ne smejo privoščiti. Reči gostu, da je odprto vino za 10 evrov za kozarček najbrž predrago za njega, zato priporoča kaj drugega ... Če bi bila sama, bi naredila sceno, da bi vsi slišali, in šla. Ker pa je bil z mano skulirani mož, sva ostala in naročila vino za 15 evrov za kozarček.

Bistro Zvezda, mimogrede. Ja, hrana je okusna, to je pa tudi vse. In kosilo stane 10 evrov. Zelo šik.
__

Had lunch in the most snobbish restaurant in town. The waiter didn't want to bring us the wine list because he assumed that my husband and I could not afford their wines. I wanted to leave, but my husband said no, so we stayed, ordered the most expensive wine, ate our lunch and left without a tip. Wasn't really my cup of tea.

11 komentarjev:

 1. lepa hvala.
  škoda, da nisi nič rekla.
  no, zdaj vem kam ne bom šla ob naslednjem obisku mesta.
  pa ne zaradi cen.

  OdgovoriIzbriši
 2. 10 ali 15 EUR za kozarec vina, ki jih zagotovo ne dobi v večini vinar, ampak lastnik Zvezde, je res bedarija. Sploh v časih, ko ljudje stojijo v vrstah na Rdečem križu. Tudi, če si to z lahkoto privoščiš, je kvečjemu dobro, da tako ponudbo zavrneš. Sploh mi ni jasno, kdaj smo prišli do tega, da je sramotno reči, tega pa ne bom, ker ocenjujem, da je predrago - zato pa navijajo te cene v neskončnost. Npr. v prenovljeni Paninoteki stane solata 10 EUR. ????

  O oholosti in nesamokritičnosti ljubljanskih natakarjev pa ne bom izgubljala besed. Obup. Kolikor je lepo iti ven na kosilo, ko se ob Ljubljanici olistajo vrbe in lahko sediš zunaj, me prav zaradi tega prav mine veselje.

  Raje na Poljansko, ne? :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Bridko je spoznanje, da vse bolj šteje samto to, koliko imaš pod palcem. Človek ni vreden spoštovanja, ker je živo bitje, ampak zato, ker veliko zasluži. Ljudje z debelo denarnico lahko, ostali smo navadni izmečki.

  OdgovoriIzbriši
 4. Natakarčka bi bilo potrebno samo vprašati (z normalnim tonom in nasmehom) ali je vino naprodaj ali ne.
  in, če ga, komu bi ga ponudil, če sodi, da je za vaju verjetno predrago(ke r, če prav razumem je presodil,da je za vaju predrago ne zanj).
  Sandra, če sem za nekoga izmeček, ker ne pijem vina za 10 eurov na kozarec je pa tako nepomembno, da bolj ne bi moglo bit. Žalosti in jezi me, da po operaciji ne morem takoj na rehabilitacijo, ker je tako presodila ena komisija ampak moram čakati do tri mesece, če seveda nimam zvez ali denarja, da si terapije plačam sama.
  Seveda si takojšnje terapije nisem določila in zahtevala sama ampak kirurg, ampak on očitno nima pojma...

  OdgovoriIzbriši
 5. Pa smo spet pri denarju in temu, kdo je več vreden in kdo manj // kdo je lahko bolj zdrav od drugega, ker si zdravje lahko plača.

  Naj se ti terapija čim prej zgodi in čim hitrejše okrevanje želim. Objem.

  OdgovoriIzbriši
 6. že končana...štelo je eno in drugo. nogo želim uporabljat še nekaj časa.
  hvala.

  OdgovoriIzbriši
 7. A ni žalostno, kako smo vsi polni predsotkov. Tu se strinjam z Matildo, "Natakarčka bi bilo potrebno samo vprašati (z normalnim tonom in nasmehom) ali je vino naprodaj ali ne. ". Ko se bomo sami znebili predsotkov, smo na poti, da vplivamo na druge.
  Jaz bi odreaigirala enko koti vidva z M., želela pa bi si odreagirat tako kot je Matilda napisala.
  Aja pa v bistroju Zvezda še nisem bila. Bom natrenirala stavek, si nadela samozvestni outfit, pol pa pogledat kaj imajo ;).
  Pa z zamudo pošiljam rojstnodnevne čestitke. Cmok, cmok:)

  OdgovoriIzbriši
 8. pri takšnih dobim jaz ošpice...in ne morem bit tiho...podobno je pri kakšnih prodajalkah čevljev, ki te že na vratih dajo v predalček "še ena, ki SAMO gleda" in si želijo, da sploh ne bi vstopila v trgovino...o, za takšne si pa kdaj prav čas vzamem :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Sumasumarum...natkar je samo dober psiholog, ker sta posledično za vino zapravila 30 eu, namesto 20 eu. hotela sta dokazat, da vidva pa lahko. Hmm, ne vem komu.

  OdgovoriIzbriši
 10. Hmh, še pogled z druge strani. Mogoče je pa natakarju nerodno prodati tako drag kozarček vina in na to malce nerodno sicer, opozori?!
  Sicer pa ja, 10 eur za kozarec vina je totalen nateg. Ne bi plačala, ni variante. Odprto vino je max 1 euro in to je to.

  OdgovoriIzbriši
 11. Tina, hvala za lepe želje. :)

  OdgovoriIzbriši