petek, 05. november 2010

Od doma po jesen

 Skoraj bi spregledala jesen. Pa me je pobožala po obrazu, ko sem drvela na govorilne ure. Učilnica U2. Upam, da bodo starši milostni in da bomo lepo pokramljali. Pri srbski pravoslavni cerkvi se nebo nad menoj odpre. Tam raste javor, ki diši po voščenkah, nad njim rožnata pajčevina večera zareže brazde v večerno modrino. Nasmehnem se, pomirim. Upam, da bodo govorilne šle ok.


Pečem palačinke. Tipkam. Kuhinja diši. Imamo še nutelle? Dopoldan so po hitri pošti prispele nove zelene hlače s Švedske. Res so hude.


Pozno popoldanski sprehod skozi park je navdihnil oko in prebudil otopele čute. I feel Ljubljana. Palačinke so pečene. Odpremo novo nutello. V ozadju se vrtijo Tabuji. Poiščem vžigalnik. Uvod v poželenje.

12 komentarjev:

  1. OK, zdej pa nekaj vprašanj: kako je šlo na govorilnih?

    Kdaj boš pokazala hlače? :-)

    Kakšna je trenutno razstava v Tivoliju - vredna ogleda?

    OdgovoriIzbriši
  2. Govorilne so šle krasno. Vsi smo šli nasmejani domov.

    Ha, hlače naj bi pokazala? Morda ...

    Razstava v Tivoliju je meni osebno ena boljših. So fotke naključnih mimoidočih, posnete v Ljubljani in drugod (od klošarjev, do prijateljev na pivu, do nogometnih navijačev itd). Fotograf je malo kradel trenutke. Zelo lepo.

    OdgovoriIzbriši
  3. ooo, take fotke so meni najlepše...

    OdgovoriIzbriši
  4. Aha, potem pa bom mogla prepričat fanta, da greva na en sprehod po Tivoliju... Hvala za predlog!

    Hlače pa moraš pokazati, ker me res zanima kako zelo hude so. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Techka: Sej ne vem, al naj jih oblečem in imam fotošut posebej zate, ali naj ti prilepim raje tole: http://www.hope-sthlm.com/1/1.0.1.0/54/1/?item=prod_prod-s1/5914&group=prod_prod_grp-s1/16 .

    Če ne boš zadovoljna z linkom, ti bom pa še pozirala, a prou? :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ok, hvala! :-) Luštne hlače.

    In mislim, da bodo na tebi ravno tako lepo stale kot na dečvi na linku, tako da fotošuting sam zame ni potreben. :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako lepo! Prave umetnine so tele slikce!

    OdgovoriIzbriši
  8. O, Ana. Long time no see. :D

    Hvala. Je bil navdih pravi, očitno. Pa pri vas, kej novega?

    OdgovoriIzbriši
  9. 1. ql, blog spet obratuje!

    2. predlog glede palačink : naslednjič pripravljeno 'maso' oziroma 'tekočo zmes' pusti 'mirovat' 30 min in šele nato začni s pečenjem.

    3. še en kuharski naslov:
    bosanskikuhar.ba

    OdgovoriIzbriši
  10. O, ljubi smoger ... Si našel pot nazaj. :D Sem vesela. Hvala za kuharski namig in link.

    OdgovoriIzbriši
  11. Tisto glede palačink poskusi pa mi povej, če je kakšna razlika.
    In še dve knjigi dodajam:
    1. Bosanski kuhar na scribdu:
    http://scr.bi/bKuejM
    Opozorilo: Prvo se moraš včlanit v scribd in pol pa ko boš hotla downloadat, naloži na scribd kak file (jaz sem kar nek power point s slikami) in nato lahko sesaš dol.
    2. Te zanima kaj so jedli/pripravljali med 1.sv.vojno na/ob Soški fronti? Tle maš:
    http://bit.ly/awBShD

    OdgovoriIzbriši