torek, 07. september 2010

Šolska torbica

Najbrž veste, da pručki po novem ne nosijo torbic domov. Zato da se njihova telesca ne krivijo pod težo znanja. Ukrivljanje tako ali tako poteka kasneje, ko večino popoldneva presedijo skrčeni na kavču in buljijo v TV. Mimogrede, ali veste, kaj je najpopularnejši hobi med najstniki dandanes? Gledanje televizije in igranje računalniških igric.

Nazaj k temi. Pručki ne nosijo torbic vsak dan v šolo in nazaj domov, ker so pretežke. Super. AMPAK nam se je že pojavila prva dilema. Kam naj damo teniske, ki jih bodo morda rabili pri telovadbi; kam naj damo posamezne drobnarije, ki naj bi jih naslednjega dne prinesli v šolo; kam naj damo (rezervno) jopico, papirnate robčke in čutarco z vodo in ključe od omarce? Kam hudiča naj spravimo vse to? In zakaj smo kupili torbo? Da se praši v šolski učilnici?

Osebno pozdravljam idejo, da težke knjige ostanejo v šoli, če tistega dne nimajo ničesar za domačo nalogo. Ampak torbica ni samo za knjige. V torbici ima otrok lahko še marsikaj drugega. Konec koncev je torba sredstvo, ki nam olajša tovorjenje reči s točke A na točko B. Kdo pravi, da se v šolo nosijo samo zvezki in knjige?

Nič, odločili smo se, da Manci vrnemo nahrbtniček iz vrtca, da bo lažje tovorila nešolske stvari v šolo.

10 komentarjev:

 1. Hm, mi imamo tudi prva črva ...
  Naš p'ru č'ru vsak dan nosi torbico v šolo in potem domov. Popravek - nosi skoraj prazno torbo v šolo in domov. V njej je ponavadi 1 (z besedo en) zvezek, da doma pokaže, kaj so v šoli delali in beležka.
  To je to.

  Ej, o kakšnih ključih o omarici to pišeš zgoraj? Pa čutarica z vodo?

  OdgovoriIzbriši
 2. Hmmm, mi smo prvi razred obiskovali na drugi šoli, ampak je bilo enako. Torba je bila v šoli, domov je prišla čez vikend.
  Niti ni bilo neke potrebe, da bi kaj nosili s sabo. Robčke sta imela kar tam, vode nisem dajala, ker imajo dovolj za pit v šoli, prav tako nista imela supergic nikdar s sabo - vedno so telovadili v copatih, če so tekli zunaj, sta imela pa itak obute. Ključ daš pa okrog vratu.
  Konec koncev se pa zmeni, naj odnese torbo domov in jo nosi, saj prazna itak ni težka. Tam imajo pa stvari po mojem tako ali tako v predalih, ne v torbah.

  OdgovoriIzbriši
 3. Mi bomo torbico dobili domov šele ta petek in potem vsak naslednji petek. V njej bodo menda samo zvezki v katere so kaj delali. Športno opremo imajo v dodatnih ruzačkih ves čas v garderobi. Ker so prvoškolčki in se radi kdaj polijejo imajo še eno dodatno torbico z rezervno obleko - prav tako v garderobi. Tako da mi vsako jutro nosimo s seboj samo kar si izmisli - predvsem kakšno igračko.
  Ključkov tudi pri nas nimajo, čutarice z vodo prav tako ne. Imajo vodo in čaj za pitje ves čas na razpolago v šoli.
  Verjetno pa bo v drugem razredu drugače in bo torbica bolj prišla v poštev:)

  OdgovoriIzbriši
 4. Ok, bom poskušala odgovoriti vsem trem.

  Pri nas imajo telovadbo trikrat tedensko. Če so notri ni blema, če pa gredo ven, je pa najbrž fajn, da imajo teniske. Ker naša noče nosit tenisk, jih bom takrat pač dala s sabo. Samo ne vem, kam.

  Imajo ključke za garderobne omarice. Ok, ključ lahko nosi okrog vratu ali v žepu. Ampak meni osebno bi bilo ljubše, če bi bil v torbi, ker zjutraj (v naglici) lahko vzameš drugo jaknico in ključ ostane po pomoti doma.

  Pri nas imajo za pit samo pri malici in pri kosilu. Manca je vsako popoldan tako žejna, da najprej spije dva deci vode, ko pridem po njo. Ok, lahko bi šla pit iz pipe, ampak sva se zmenili, da ji dam s sabo čutarco.

  Za domačo nalogo morajo že naslednji teden nekaj prinest v šolo, spet bom iskala vrečke, da damo zadevo not. A ne bi bilo lažje imet šolsko torbico za šolske stvari? Tako je tisto, kar je za v šolo, vedno na enem mestu. In zjutraj ne paničariš, kje so ključi od omarce, kje materijal za domačo nalogo inpd.

  V bistvu ne morem prositi, če lahko svojo torbico mi izjemoma nosimo domov, ker imajo v torbicah vse stvari. Če bi zahtevala torbico, bi morala Manca svoje stvari spraviti nekam drugam v razredu. Tako daleč pa ne bomo šli, seveda.

  Pač bo imela dve šolski torbi. Eno v šoli, drugo na poti. Samo smešno se mi zdi vse skupaj.

  OdgovoriIzbriši
 5. Ja v takšni situaciji bi bilo verjetno tudi meni.

  OdgovoriIzbriši
 6. Helo...
  Nam pa sploh ni bilo treba kupit torbe, ampak smo dobili domov kot neke vrste kovček... Tistega pa lahko nesejo domov kadarkoli želijo :) Se mi zdi super... Zelo je priročen, pa vsi imajo enakega :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Anonimni: Ja, seveda, nekaj moraš imet v roki, ali svojo šolsko torbo ali podarjeno. Tako so šolske stvari vedno na enem mestu, pa še vedno se kaj najde (kaka jopa ali teniske ali igračka), kar je treba met sabo. Hočem torbo! :D

  OdgovoriIzbriši
 8. mi že dolgo nimamo prvošolke (ok, imamo, samo na drugi stopnji), ampak po pripovedovanju sodelavk pri nas MORAJO imeti DVE šolski torbi. Ena ostaja v šoli in je velika, druga malo manjša roma vsak dan domov. V petek, pa gresta obe domov. Kriza.
  petrovka

  OdgovoriIzbriši
 9. petrovka, pa to ne moreš, da verjameš. :D Kiro kompliciranje. Vedno bolj sem prepričana, da je puščanje torbice v šoli čista modna muha.

  OdgovoriIzbriši