nedelja, 05. september 2010

Rdeče paprike z mortadelo in sirom

Sem vam že povedala, da je pisanje bloga zelo zabavna reč? Že ene parkrat, a ne ... ja. No, zadnjič mi je moj kuharski guru alias smoger alias dečko z obale, ki ga sicer osebno ne poznam, pa vendar se mi zdi, da sva bila v prejšnjem življenju brata ali kaj podobnega, posredoval recept za polnjene rdeče paprike. Seveda so se mi cedile sline že pri branju samega postopka priprave, zato sem stvar morala preizkusiti v lastni režiji.

Jed pripravite tako, da rdeče paprike najprej pečete v pečici, dokler se kožica ne odlepi od mesnatega dela. Nato jih olupite, vanje potisnete kos sira, ovitega v rezino mortadele, vse skupaj panirate in ocvrete na olju.


Jed me zelo spominja na stare socialistične čase, ko smo na veliko panirali in cvrli. Pri nas doma, denimo, ni minil niti en teden brez česa pohanega. No, to je ena takih panirano pohanih jedi z nostalgičnim pridihom socializma. Hvala smoger, ker si jo privlekel iz spomina in jo delil z nami. Aja, k jedi se prileže pomfri. Ampak to ste najbrž vizualizirali, takoj ko je bilo govora o cvrtju, hehe.


PS: Z možem sva zmazala vse do zadnje ocvrte krušne drobtine.

16 komentarjev:

  1. Že slišalo se je slastno izgleda pa še bolj mnjami.
    Pa da spet pristavim eno svojo:). Mi smo velikokrat pohali polnjene hrenovke s slanino in sirom, zraven pa domača tatarska:P

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, napad žolča navsezgodaj :( Jaz bi tudi na vsake kvatre enkrat kaj ocvrtega pojedlaaaaa!

    OdgovoriIzbriši
  3. @Tina: Veš, kaj. Predlagam, da se prijaviva za merjenje holesterola v krvi. Po moje bi šišali vse šestdeset letnike.

    @Ja, se strinjam, vsake toliko prou paše.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ha, ha... Jaz se jih pridno izogibam v Tivoliju, vsaj dvakrat tedensko:)))
    Je pa hecno da po pohanju nimam težav, medtem ko me želodec po pečenem krompirčku(tistem zraven pečenke pa pošteno želodec boli, če pretiravam:)Sam je pa tko dober:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. ja pohanje oz. ovitek je najboljši - jaz mam tudi občasno potrebo po lupljenju npr. pohanja z malancan (saj se probam brzdat, ker pač to ni lepo ;))

    OdgovoriIzbriši
  6. Anonimni: Klinc gleda linijo pa holesterol pa finočo. Kar je dobro, je dobro. Kaj čmo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tole je pa za poizkusiti! Njam! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Škorčica, ti kar. Je preprosto za nardit in fino.

    OdgovoriIzbriši
  9. No, zdej sem malo v zadregi. :)
    Vesel sem, da je so 'paprike' uspele.
    Jaz cvrto jem (ponavadi) le doma. In želodec je pol v redu. In ne 'recikliram' olja.

    OdgovoriIzbriši
  10. smoger, zakaj? Paprike so zakon. Si me pa spomnil, da smo včasih pri nas reciklirali olje. Enkrat sem ga zamenjala za čaj in naredila dva požirka. Jak.

    Zadovoljen z uspehom naših? Svaka jim čast.

    OdgovoriIzbriši
  11. Košarka:
    V bistvu sem in nisem. To do sedaj sem pričakoval. Pred prvenstvom sem (takoj ko je odpovedal Udrih), rekel, da tale ekipa glede na kader sodi med top 8. Glede včerjašnje tekme: čudi zakaj je avstralski trener tako malo minut namenil Mariću na parketu.
    Memi je malo tole o realnih možnostih malo prikrival, ker je želel s tem sprostiti igralce. Kar mu štejem v plus.
    Od tu naprej pa bo zelo težka. Napovedujem podaljške s Turki. V drugi tekmi (Srbija - Španija) pa je popolnoma vse odprto, ker:
    - v srbski ekipi je veliko dolžnikov+mlada ekipa
    - Španija je šele v 1/8 finala začela igrati. Do tekme z Grki so igrali pod ročno. To si lahko privoščijo, ker že veliko (že od mlajših kategorij) nekateri igralci igrajo skupaj in se zelo dobro poznajo. Španci so kot šivcarska ura.

    OdgovoriIzbriši
  12. Uau, kako je fajn poslušat nekoga, ki je tako zelo v neki stvari, še posebej, če gre za šport.

    Vso srečo našim.

    OdgovoriIzbriši
  13. Sandra...tole sm rekel da je treba probat...in moram rečt da je FENOMENALNO...
    Tud midva sva zmazala do zadnje pikice....
    Edino kar sva spremenila je prešana slanina namesto mortadele...
    njamiiiiiii......mljaskkkkkkkkkk....

    OdgovoriIzbriši
  14. @O, Maži, sem se že spraševala, če še kdaj pokukaš semle. :D

    Prešana slanina namesto mortadele je gotovo super zamenjava. Me veseli, da vama je teknilo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ne boš verjela...
    Ampak vsakodnevno vsaj nekajkrat pogledam, če je kaj novega na jedilniku...
    hi hi hi

    OdgovoriIzbriši