nedelja, 18. julij 2010

Malinovi kolački


Joj, česa vse se človek loti, če spremlja tako fascinantne kuharske bloge kot je tale. Malinove kolačke sem preprosto morala narediti.

Ker pa večine originalnih sestavin ne poznam niti ne vem, kje v Ljubljani bi jih lahko kupila, sem recept malce prikrojila. Pa so vseeno odlični.


Potrebujete: 200 g moke, 150 g zdrobljenih kosmičev, 75 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 žličko sode bikarbone, sol, sok ene limone, 140 g mehkega masla, 1 jajce, 110 ml sladke smetane, 75 g malin.


Vse sestavine vsujete v skledo in jih dobro pregnetete, maline dodate zadnje. Napolnite modelčke za mafine ali pa z rokami oblikujete kolačke in jih pečete na 200 stopinjah približno 20 minut.


Zelo rahli so in hrustljavi. Super. Pa še danes je tak dan za peko, ker se je ozračje končno malo shladilo in se tudi razgreta kuhinja pri odprtem oknu kmalu spet shladi.

19 komentarjev:

 1. Mmm...izgledajo super:)Žal,se jutri poslavljamo od Ljubljane.
  Ampak,seveda,ostajam zvesta bralka tega bloga!Oglasite se kaj pri Bončiki na obisku :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Bončika, lepo se imejte, kjerkoli že boste.

  Khm ... a se midve drugače poznava? Verjetno sem te tudi že kdaj vprašala, ampak meni se pogosto dogaja, da vse zamešam. :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Točno!!! Zdaj sem si vrezala v spomin. No, še enkrat, lepo, lepo se imejte, dragi sosedi, ma da pridete nazaj čist rjavi. :D

  OdgovoriIzbriši
 4. Žal,dragi sosedi ne pridejo nikoli več nazaj :( Se selimo,jutri poberemo še par stvari in je to to...Sem bila čisto preveč pridna na faxu :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Za eno stopinjo se je ohladilo, pa si že pečico zahajcala:)))

  Mljaska!
  Obožujem maline in vse v zvezi z njimi!

  OdgovoriIzbriši
 6. @Bončika: A dej, a kar greste ... No, potem pa srečno! Upam, da se še kdaj vidimo.

  @Tina: Sam tiho bodi, ker sem imela abstinenčno krizo. Sem morala nekaj spečt. :D

  OdgovoriIzbriši
 7. hmmm malinovi mafini... dobro da si me spomnila, sicer mam en drug recept k jih kombiniram s čokolado, ampak zdej so maline v zagonu in je treba izkoristit trenutek :)

  p.s. jst pa čez 3 tedne zapuščam sosesko :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Katarina: Pa kam boste vsi pobegnili? Šiška je zakon. :D

  OdgovoriIzbriši
 9. Mmmm, gre v arhiv. Letos je malin še čisto malo ampak računam, da jih bo drugo leto v izobilju. Mafini vabijo. Pa torta. Pa sladoled.

  OdgovoriIzbriši
 10. sandra jst bom pobegnila deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelc :D na drugo stran celine :)

  OdgovoriIzbriši
 11. Bi kar ostala,bom pogrešala tole našo Ljubljano :(Ampak..praksa in služba vabita :( Vsega luštnega je enkrat konec...

  OdgovoriIzbriši
 12. @majcha: ... pa marmelada, pa štrudl, pa skutna torta z malinami pa ... LOL

  @Katarina: Kuga ... kdaj, zakaj, s čim, s kom ...?

  @Bončika: Ja, če si pa dobila službo, potem logično. Službe so tako redke dandanes. Srečno!

  OdgovoriIzbriši
 13. p.s. ob pisanju maila sem opazila, da sem ti jst že dala recept za mafine z malinami in čokolado :) pa še ni blo poročila tle ;)

  OdgovoriIzbriši
 14. Katarina: Hvala za mail.

  Ja, seveda vem z tvoj recept. Ga skrbno varujem, ni straha. Tale je dobil prednost zaradi lepih fotk, hehe. Vidiš, drugič moraš nalepit še sliko zraven. :D

  OdgovoriIzbriši
 15. mmhhhhh I would like a mouthful of those, please.
  Will you be so kind to share this recipe?

  OdgovoriIzbriši
 16. I know you did already...but what about in english? google translate is such rubbish that I don't dare to follow instructions translated from it, can you imagine? i problably will end up with some veeery weird cookies ;^)

  OdgovoriIzbriši
 17. la casita: Thank you.

  I saw these here: http://cannelle-vanille.blogspot.com/2010/07/colors-of-summer-and-gluten-free.html

  You probably know this beautiful blog. Anyway, some ingredients mentioned are a total mistery to me, so I did it the simple way (with just one type of flour and I used cream instead of buttermilk and so on). However, I thought I'd give you the original recipe and then you decide whether to change anything or not.

  Have a nice evening. :D

  OdgovoriIzbriši