ponedeljek, 10. maj 2010

Vazica

Če imate male otroke, potem vam bo tale reč še prav prišla. Doma narejena vazica.


Namreč, mali prstki nabirajo male rožice za ljubeče mamice, mamice pa imamo doma same velike vaze za velike šopke. Tiste male rožice, v malih šopkih na koncu končajo v širokih kozarcih, se razlezejo, utopijo, izginejo. In otroci povesijo žnablje.

Da preprečite podobne nevšečnosti, lahko iz prazne stekleničke za zelišča ali začimbe izdelate svojo vazico za male otroške šopke. Izdelava je zelo preprosta, zato se je lahko lotijo kar otroci sami. Potrebujete prazno stekleničko, lak na vodni osnovi, serviete, škarje in čopič.

Stekleničko namočite v vodi, da z nje odstranite originalni napis. S škarjami izrežete poljubne motive iz izbranih serviet. Motivom nato odstranite vse spodnje sloje razen zgornjega, kjer je odtisnjena slika. Motive prilepite na stekleničko, tako da s čopičem najprej nanesete malce laka na stekleno površino, ki bo deloval kot lepilo, nanj z roko položite izrezan motiv, nato pa ves motiv narahlo in previdno premažete z lakom. Ko se bo lak posušil, bo postal prozoren. Ko je vazica primerno okrašena, počakate, da se lak posuši in ... vazica je gotova.

Lep začetek tedna vam želim.

8 komentarjev:

 1. Če uporabiš medij za steklo in zadevo zapečeš v pečici, jo je mogoče skoraj normalno pomivati, tako je pa treba zelo paziti :D

  OdgovoriIzbriši
 2. K: Aha. Hvala. Res je, da naše vazice samo splaknemo, ker se drugače ne da. Tako da tale tvoj dodatek prav pride. :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja, samo res - z majhnimi vazicami je bil vedno križ, potem smo pa "štamprle" uporabljali :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Škorčica: V štamprle, točno. :D

  Ti, ki tako lepo ustvarjaš s steklom, moraš staršem z otroki za rojstni dan podariti vazice, evo. Otroci ti bodo hvaležni. :D

  OdgovoriIzbriši
 5. Super ideja! Hvala, bom izvedla.

  OdgovoriIzbriši
 6. emeta: Ja, tale reč prav pride po vsakem sprehodu. Pa najbrž ne samo nam. :D

  OdgovoriIzbriši
 7. :) A veš, zdejle mi za hrbtom "visi" moj najmlajši in zraven vneto razlaga, da je točno tako on meni naredil "uno zeleno" vazico ... :) Ja, v vrtcu so jih delali in res velikokrat pridejo prav. Ker, ko prideš s sprehoda s tremi lumpi, dobiš tri šopke in bohnadej, da jih stlačiš skupaj ;)

  OdgovoriIzbriši
 8. M: S sprehoda je treba vsekakor prinesti polne žepe kamnov, storžev, listja in ... rožic za mamo.

  OdgovoriIzbriši